Талибаните забраниха провеждането на протести за известно време, предаде ДПА. Това

...
Талибаните забраниха провеждането на протести за известно време, предаде ДПА. Това
Коментари Харесай

Талибаните забраниха провеждането на протести "за известно време"

Талибаните забраниха провеждането на митинги " за известно време ", съобщи ДПА. Това стана единствено няколко часа откакто за трети следващ ден стачкуващи излязоха на улиците в редица градове на страната, с цел да стачкуват против тяхното ръководство, показва организацията.

Министерството на вътрешните работи на Ислямско емирство Афганистан разгласи, че протестиращите са " нарушили публичния ред и са провокирали безпокойствие...затова никой не би трябвало да пробва да провежда митинг за известно време при никакви условия ".

В бъдеще задачата, лозунгите, мястото и времето на протестна проява би трябвало да бъдат обявени на министерството на сигурността и на това на правораздаването минимум 24 часа преди провеждането й, се показва в първото изказване на министерството на вътрешните работи на Ислямско емирство Афганистан.

По-рано в сряда група афганистанки потеглиха на протестно шествие от доминирания от хазарите регион в западен Кабул, с цел да стачкуват против състава на новото държавно управление, демонстрират видеозаписи, оповестени в обществените медии. Записите демонстрират как протестиращите скандират " Кабинет без дами е неуспех ", докато минават по улиците на града. Други скандират " Работа, обучение, независимост ".

Талибаните оповестиха състава на своето държавно управление във вторник, като в него няма дами. Не са включени и представители на етническата група на хазарите, която е третата по величина в страната и бе преследвана при предходното ръководство на талибани те в края на 90-те.

В Кабул през вчерашния ден бяха проведени митинги за трети следващ ден. Някои демонстрации бяха ориентирани против хипотетична интервенция на Пакистан в Афганистан, други призоваваха за повече права за дамите и подлагаха на критика насилственото завладяване от талибани те на провинция Панджшер в понеделник.

Основните локални медии стопираха да отразяват уличните митинги, откакто талибани те за малко задържаха група публицисти, отразяващи проява в Кабул във вторник против намесата на Пакистан в Афганистан. Талибански бойци са нанесли побой на минимум двама афганистански публицисти от известен вестник в Кабул поради отразяването на митингите. Общо петима публицисти от вестника бяха арестувани за малко, показва ДПА.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР